Олімпійські Ігри у Токіо проведуть на енергії землі і водню

Організаційний комітет "Токіо-2020" опублікував звіт про сталий розвиток, в якому детально розповів, як планується забезпечити екологічність і використовувати поновлювані джерела енергії під час літніх Олімпійських і Паралімпійських ігор в 2021 році.

У доповіді наголошується прогрес в реалізації ініціатив, зроблених в 2019 році, щодо використання водню для автомобільного парку Ігор, скорочення викидів вуглекислого газу і переробки, повторного використання матеріалів на олімпійських об'єктах.

Повідомляється також, що організатори Ігор у Токіо сподіваються отримати 100%-у поновлювану електроенергію для забезпечення Олімпійських та Паралімпійських ігор. Вони прагнуть досягти цього за рахунок використання сонячних і геотермальних джерел. Електроенергія, в тому числі, буде поставлятися з районів, що постраждали від землетрусу і цунамі в 2011 році.

Згідно з планом японської економіки активного використання водню, енергія цієї речовини повинна стати важливою складовою Ігор.

500 електромобілів на паливних водневих елементах (FCEVs) будуть задіяні під час стартів. Водень буде використовуватися для чаш вогню і факелів естафети Ігор, а також на деяких об'єктах в Олімпійському селищі.

Оргкомітет, завдяки таким заходам, планує скоротити викид вуглекислого газу на 280 тис. т. Всі ці ініціативи зі скорочення викидів CO2 здійснюються під гаслом "до нульового вуглецю".

Раніше оргкомітет "Токіо-2020" вже представив ліжка в Олімпійському селищі з переробленого картону, паперові пакети і посуд на об'єктах харчування.

Нагадаємо, через всесвітній карантин Олімпійські Ігри-2020 перенесли на літо 2021 року.

Джерело: greenpost