Кевін Ірландський – святий, натхненний Божим створінням

Один із найяскравіших святих, який прославлений в Бога і на землі крім інших чеснот, своїм дивовижним чутливим ставленням до тварин – це преподобний Кевін Ірландський.

Настоятель Цистерціанського монастиря в Норвегії отець Роберт Андерсон живе в горах багато років. Поруч з його келією живуть рисі, борсуки, ласки та багато інших звірів і птахів. Птахи беруть насіння з його рук, сідають на плечі,  летять поруч з отцем. Коли я спитав, чи не тяжко йому тримати витягнуту руку поки птахи їдять, отець засміявся і розповів про Преподобного Кевіна.

«Монах Кевін молився на самоті в лісі, молитовно простягнувши руки до неба. Під час молитви чорний дрізд (Turdus merula) сів йому на руку і почав майструвати гніздечко. Це на стільки зворушило Кевіна, Преподобний люб'язно дозволив пташці звити в його руці гніздечко, знести яєчка та висидіти пташенят! Я ж їм даю тільки поїсти», – сказав о.Роберт.

Ікона із зображенням Преподобного Кевіна – робота львівського маляра Андрія Гуменюка з нашої церкви, стала улюбленою в нас в Естонії. До неї батьки приводять своїх дітей, розповідаючи про Преподобного Кевіна.