Співпраця задля збереження довкілля

У п'ятницю, 22 червня екореферент з питань екології Донецького екзархату УГКЦ о. Михайло Неїжмак відвідав м. Дніпро та провів зустріч у міській раді.

Даний візит відбувся на запрошення місцевого Відділу з гуманітарних питань в особі заступника п. Одарки Білої.

Мета даного заходу – знайомство та шукання точок дотику для співпраці в галузі екології, впровадження екологічних ініціатив Екобюро УГКЦ, зокрема у навчальних закладах міста.

В часі зустрічі було обговорено формат майбутньої співпраці Екобюро УГКЦ і департаменту, а також поставлено плани на майбутнє, зокрема на новий навчальний рік.

Отець Михайло поділився досягненнями екологічної церковної інституції, відзначив її багатогранну діяльність.

«Ми працюємо на благо всіх людей і намагаємось дійти до всіх прошарків суспільства, щоб кожна людина зрозуміла свою особисту відповідальність за світ, в якому живе. Неабияку роль у екологічній просвіті населення мають відігравати навчальні заклади та дошкільні установи, бо саме там формується особистість і з ними потрібно працювати», - наголосив о. Михайло.

В свою чергу, п. Одарка Біла висловила готовність до співпраці у потрібній ділянці, пролунали цікаві думки потенційних екозаходів на вересень, з нагоди святкування Дня міста, а також тематичної зустрічі з освітянами.

Підсумок даної зустрічі мав позитивний та оптимістичний характер, було вирішено вже в липні зустрітися з вихованцями одного з дошкільних закладів Дніпра з метою впровадження та навчання екологічної культури найменших жителів і цим започаткувати спільну працю задля збереження довкілля.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології