З’єднатися з Творцем через Його ж створіння

У неділю, 8 березня 2020 р. Б., на парафії Воскресіння Христового с. Кінашів Більшівцівського протопресвітеріату розважали над стаціями Хресної дороги ГНІХ. Ця молитва була присвячена збереженню навколишнього середовища.

Метою розважань було побачити і знайти у «хресному поході» себе самого, аналізуючи те, як я оцінюю той дар Божий, з якого користаю щодня і щогодини. Усвідомити, наскільки людина стала невдячною Творцеві, відповідаючи на Його любов варварським відношенням до його ж створіння.

Терплячи тяжкі муки, Він бачив і екологічні гріхи людства: спалювання листя, що призводить до різних захворювань; забруднення водойм, внаслідок яких гине усе живе в них; засмічування територій різними хімічними відходами; нераціональне використання природних ресурсів, що веде до їх виснаження… Все це додало ще більшої важкості хрестові, який ніс сам Спаситель.

«Мусимо застановитися вже сьогодні над своїм життям, пізнати Творця і з’єднатися з Ним через Його ж створіння» – підкреслив о. Ярослав Клюса на завершення Хресної дороги.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології